Excite

Wat is een doorlopend krediet?

Het doorlopend krediet heeft een groot voordeel. Je kunt namelijk het geleende geld in delen of in één geheel kunt opnemen. Dit kan altijd tijdens de gehele looptijd. De rente wordt berekend over het openstaande bedrag.

Een ander groot voordeel aan het doorlopend krediet is dat bijvoorbeeld de looptijd gewijzigd kan worden. Het contract kan gemakkelijk worden aangepast, bijvoorbeeld als bepaalde dingen toch niet op tijd afgelost kunnen worden, of als je bijvoorbeeld meer geld moet lenen. Je kunt het bedrag eerder aflossen. Bij de meeste leningen betaal je dan een boete, maar bij een doorlopend krediet is hier geen sprake van.

Een doorlopend krediet heeft echter ook nadelen. Zo is de rente best hoog, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld een hypotheek. Dit komt vooral omdat de geldverstrekker veel risico neemt, gezien het feit dat het contract veranderd kan worden.

Als je een doorlopend krediet neemt, krijg je te maken met het BKR. Er wordt altijd een toetsing gedaan om te kijken of geen wanbetaler bent. Ook worden de leningen van een doorlopend krediet aangegeven bij het BKR, aangezien het niet zeker is of het geld wel wordt terugbetaald.

Ga je een doorlopend krediet afsluiten, vergelijk dan de verschillende geldverstrekkers met elkaar. Bekijk ook goed wat de voorwaarden zijn. Bekijk ook hoe hoog het rentepercentage is. Zo kun je de goedkoopste aanbieder kiezen.

Afbeelding: Flickr account vizzual-dot-com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020