Excite

Wat kost een autoverzekering eigenlijk?

Wat kost een autoverzekering? Het is een vraag die je jezelf moet stellen voor je een auto koopt. Want een auto kopen is één ding, maar elke maand de vaste lasten ervoor betalen is een tweede. Een auto is niet goedkoop, maar je hebt wel zelf enigszins invloed op de hoogte van de kosten. Dit betekent wel dat je jezelf een beetje moet voorbereiden, zodat je niet uiteindelijk alsnog de hoofdprijs moet betalen.

Het type auto

De vraag 'Wat kost een autoverzekering?' hangt helemaal samen met de vraag: 'Welke auto kies je?' Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat een zwaardere (en vaak grotere) auto meer kost. Ook snelle auto's kosten meer. Des te meer je betaalt voor de auto, des te hoger de kosten voor de verzekering meestal zijn. Dit komt omdat men voor de verzekeringspremie uitgaat van de waarde van de auto. Meestal zelfs nog de nieuwwaarde, ook al heb jij de auto tweedehands gekocht. Onderdelen van duurdere auto's zijn nu eenmaal duurder en de premie die je moet betalen om die onderdelen te verzekeren, ligt dan ook hoger.

Hoeveel ervaring heb je

Als de auto die je koopt niet je eerste auto is, dan heb je nog een extra kans op korting. Als je namelijk al meerdere schadevrije jaren op je naam hebt staan, dan kun je opgeschaald worden. Dit loont nogal, want bij de meeste verzekeraars gaat de korting door tot maar liefst 75 procent. Dan wordt een autoverzekering - ook voor een duurdere auto - ineens veel beter betaalbaarder.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021