Excite

Wat kost tegenwoordig een kopje koffie?

Je hebt een heleboel soorten koffie. Je hebt onder andere koffiepads voor een Senseo, oploskoffie, koffiebonen, koffie voor in een filter en je bakkie koffie-to-go. Elke soort koffie heeft zijn eigen prijs. Wat kost deze koffie?

Koffiepads

Koffiepads zijn er van heel veel merken. Koffiepads heb je tegenwoordig niet alleen meer van Douwe Egberts. Ook de Hema verkoopt bijvoorbeeld koffiepads. Je betaalt voor een zak met 22 regular pads bij de Hema slechts 1 euro. Dat is een fijn klein prijsje! Ook fijn aan de Hema koffiepads is dat ze het fairtrade-keurmerk dragen. Niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor de koffieboeren dus!

Oploskoffie

Voor de mensen onder ons met weinig tijd is er de oploskoffie. Het enige wat je nodig hebt, is gekookt water en een paar minuten om de koffie te drinken. Oploskoffie is er van vele merken, bijvoorbeeld van het merk Buisman. Voor de Cappuccino-variant van Buisman betaal je 1,99 euro per 170 gram.

Koffiebonen

Ook koffiebonen kun je van verscheidene merken kopen. En je hoeft er echt niet voor naar de koffiespeciaalzaak. Ook supermarkten, zoals Albert Heijn, hebben koffiebonen in het assortiment. De AH puur&eerlijk koffiebonen zijn, net als de Hema koffiepads, voorzien van het fairtrade keurmerk. Voor de AH puur&eerlijk koffiebonen betaal je 5,83 euro per 500 gram.

Filterkoffie

Filterkoffie? De filterkoffie is met de komst van alle hippe koffievarianten een beetje op zijn retour, maar er zijn nog genoeg verstokte filterkoffiedrinkers (en koffiezetapparaten!). De meest prototypische filterkoffie is waarschijnlijk wel Douwe Egberts' Aroma Rood. Deze filterkoffie is gemaakt van bonen die zeer fijn zijn gemalen en is geschikt voor snelfiltermaling. Voor het pak Aroma Rood van 500 gram betaal je 4,79 euro.

Koffie-to-go

Ben je lui aangelegd of juist gehaast? Maar ben je tevens een koffieliefhebber? Dan ben jij vast een van de personen rennend over het perron met een kartonnen koffiemok. Op stations duiken steeds meer plekken op waar je koffie kunt halen. Meeneemkoffie lijkt populairder te worden. Zo verschijnen er steeds meer vestigingen van de hippe Amerikaanse koffiebar Starbucks in Nederland.

Ook bij de Kiosk kun je koffie kopen op het station. Bij de Kiosk ben je  1,90 euro kwijt voor een bakkie leut, terwijl je bij de Starbucks voor de kleinste variant al 2,90 euro kwijt bent.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021