Excite

Wat te doen als je schulden hebt?

Schulden kun je op allerlei verschillende manieren krijgen. Misschien ben je niet zo verantwoordelijk met je geld om gegaan als je had gewild en kun je daardoor de vaste lasten niet meer betalen. Het is ook mogelijk dat je te veel leningen moet aflossen, of te veel dingen heb ingekocht op de creditcard.

Soms heb je ook schulden, geheel buiten jouw eigen fout om. Bijvoorbeeld omdat je opeens geen baan meer hebt, maar toch de vaste lasten moet betalen. Het kan zijn dat je daardoor snel in het rood komt te staan en niet meer goed weet hoe je alles nog moet betalen.

Wat de reden ook is van je schulden, het belangrijkste is dat je er weer uit komt. Dit kan soms zelfstandig, door goed te sparen en verstandig met het geld wat je binnenkrijgt om te gaan. Maar dat is niet in alle gevallen mogelijk. Soms heb je hulp nodig van mensen die verstand van zaken hebben. Wie torenhoge schulden heeft zal niet meer kunnen zien hoe deze het beste afgelost kunnen worden. Je hebt bijvoorbeeld de schuldhulp-verlening. Zij helpen je als je te veel schulden hebt en geven advies om er weer boven op te komen.

Probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat je in de financiële problemen terecht komt. Geef dus nooit meer geld uit dan je ter beschikking hebt en zet iedere maand een vast bedrag apart, bijvoorbeeld op een spaarrekening.

Afbeelding: Flickr account aguerra

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019