Excite

Wel of niet doen: begrafenisverzekering

Je staat er liever niet bij stil, maar er komt een moment dat je niet zoveel keus meer hebt. Tenminste, als je je nabestaanden niet alles wilt laten regelen. Waar we het over hebben? Een begrafenisverzekering. De kosten van een begrafenis zijn in de laatste jaren zo hard gestegen, dat veel mensen deze niet meer zonder meer kunnen betalen bij overlijden. En omdat een begrafenis wel betaald moet worden, is de kans groot dat je familie er voor op draait.

Een begrafenisverzekering kan dan een mooie oplossing zijn. Voor zo’n verzekering betaal je bij het leven een klein bedrag per maand, zodat je begrafenis – vaak tot een bepaald bedrag – betaald kan worden. Een begrafenisverzekering is een beetje overbodig als je zelf genoeg spaargeld hebt om een begrafenis te (laten) betalen, maar als dat niet het geval is, dan is het een prima methode om je nabestaanden op een nette manier achter te laten.

Natuurlijk draait een begrafenisverzekering niet alleen om geld. Het is prettig dat je weet dat alles financieel goed geregeld is, maar misschien heb je wel heel andere wensen. Zou je bijvoorbeeld graag willen dat er bepaalde muziek gedraaid wordt, of dat bepaalde mensen uitgenodigd worden? Dat zijn allemaal zaken die je kunt aangeven. Op die manier kun je – zelfs als je er niet meer bent – er toch voor zorgen dat je begrafenis helemaal in de sfeer is die jij wenst.

Afbeelding: Flickr account Beverly & Pack

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020