Excite

Welke lening kies je?

Bij een lening heb je altijd te maken met rente. Dit betekent dat je per maand een bepaald percentage extra betaalt over het geleende bedrag. Het rentepercentage is per lening en leningsvorm anders.

Bij iedere lening wordt er ook een toetsing gedaan bij het BKR. Het BKR is een instantie die bekijkt of je daadwerkelijk wel je leningen hebt betaald en dus geen wanbetaler bent. Wie geregistreerd staat bij het BKR kan normaal gesproken geen geld lenen. Willen ze dit wel, dan kunnen ze terecht bij speciale geldverstrekkers, maar deze vragen een extreem hoge rente en hebben veel strenge voorwaarden.

De bekendste leningsvorm is waarschijnlijk wel de hypotheek. Een hypotheek kun je afsluiten als je een woning koopt en deze los je meestal in zo’n dertig jaar tijd af. Er zijn verschillende plaatsen waar je een hypotheek kunt aflossen en er wordt altijd gekeken naar je brutoloon en dat van je partner.

Je kunt behalve een hypotheek natuurlijk ook andere leningen afsluiten, zoals bijvoorbeeld een starterslening, een autolening, een persoonlijke lening of een studentenlening. Deze leningen kunnen je helpen met de aanschaf van duurdere producten of diensten. Het aflossen ervan is per leningsvorm verschillend, dus het is raadzaam om altijd de voorwaarden goed te lezen. Ga nooit zomaar met een geldverstrekker in zee, maar zorg dat je weet waar je aan toe bent.

Afbeelding: Flickr account comedynose

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020