Excite

Welke zorgverzekering past bij jou?

Het kiezen van een zorgverzekering is makkelijker gezegd dan gedaan. Want welke zorgverzekering past bij jou? Zodra je 18 bent, ben je niet meer automatisch meeverzekerd met je ouders en zul je zelf een verzekering af moeten sluiten. Er zijn heel veel mogelijkheden. Hierbij een aantal praktische tips om slim te kiezen.

Speciaal pakket?

Welke zorgverzekering bij jou past is een persoonlijke vraag. Als je een bril hebt, kan een aanvullende verzekering handig zijn. Als je man bent, heb je niets aan een pakket met een vergoeding voor kraamzorg. En als je eigenlijk nooit iets mankeert, dan kan het ook overdreven lijken om je voor elke mogelijke ziekte en aandoening te verzekeren. Het slimste is om eerst te kijken of er een verzekeraar is die een pakket biedt dat past bij jou. Voor studenten zijn bijvoorbeeld speciale studentenverzekeringen. Ook ouderen kunnen rekenen op een speciaal pakket. Speciale pakketten zijn vaak voordeliger dan wanneer je zelf een dergelijke combinatie samenstelt. Bovendien bevatten ze soms modules waar je zelf niet aan hebt gedacht.

Kijk naar de prijs

Ook niet onbelangrijk is de prijs van een zorgverzekering. Op internet kun je de prijzen met elkaar vergelijken. Wil je de premie in één keer betalen? Dan kun je soms nog een paar procent korting krijgen. Neem dat ook mee in je overweging. Bedenk ook direct of je een hoger eigen risico wilt dan het eigen risico dat al verplicht is. Een maximaal eigen risico kan je maandelijks ongeveer twintig euro besparen. Maak je wel gebruik van zorg, dan moet je wel eerst je eigen risico betalen.

Onderhandelen over de verzekering

Je kunt ook overwegen om met een verzekeraar te bellen en te vragen welke zorgverzekering bij jou past. Soms biedt dat ook nog ruimte voor onderhandeling. Stap daar niet helemaal blanco in, maar oriënteer je eerst online, zodat je weet of je een goede aanbieding krijgt, of dat er mogelijk meer uit te slepen is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019