Excite

Wie geeft de meeste rente als je een spaarrekening wilt openen?

Er zijn verschillende mogelijkheden als je een spaarrekening wilt openen. Veel mensen vinden het handig om een spaarrekening te openen waarbij het geld vrij opneembaar is. Op die manier kun je sparen en krijg je rente, maar kun je ook aan je geld komen als je het nodig hebt. Er zit onderling aardig wat verschil tussen de verschillende aanbieders. Wie geeft de meeste rente?

Wie geeft de meeste rente bij een vrij opneembare spaarrekening op dit moment?

  1. 2,75 % rente: de twee banken die de meeste rente geven zijn Bank of Scotland en de LeasePlan bank. Je ontvangt bij deze banken 2,75 procent rente. Via de site kun je heel gemakkelijk online een spaarrekening openen.
  2. 2,70% rente: bij een aantal banken krijg je 2,70 procent rente. Dat zijn bijvoorbeeld NIBC Direct, Moneyou en de Westland Utrecht Bank.
  3. 2,50 % rente: bij de ASN bank en Argenta ontvang je 2,50 procent rente.

De overige banken geven tussen de 1,50 % en 2,40 % rente. In principe liggen de rentestanden aardig dicht bij elkaar, maar bij een groot bedrag kunnen een paar tienden van een procent een groot verschil maken! Het is dus altijd aan te raden om verschillende aanbieders te vergelijken.

Wie geeft de meeste rente bij een termijn deposito spaarrekening?

Een andere optie is om je spaargeld voor een bepaalde periode vast te zetten. Dat kan een periode van een jaar zijn, maar ook van twintig jaar. Over het algemeen kun je zeggen: des te langer je het geld vast zet, des te meer procent rente zul je ontvangen. Je kunt niet van één bank zeggen dat hij de meeste rente geeft, er zit namelijk verschil in het aantal jaar dat je je spaargeld vastzet. Een duidelijk overzicht van de verschillende banken en de hoogte van de rente kun je vinden op Actuelerentestanden.nl of Spaarrente.nl.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019