Excite

Wie kan geld lenen?

Wie kan geld lenen?

Eigenlijk kan iedereen van achttien jaar of ouder geld lenen. Toch is het nog lang niet zo gemakkelijk. In de meeste gevallen kun je namelijk alleen een lening krijgen wanneer je geen notitie hebt bij het BKR. Een notitie bij het BKR kun je snel te pakken krijgen, bijvoorbeeld wanneer je een keer te laat je rekening hebt betaald. Ook andere groepen kunnen er moeite mee hebben om geld te lenen, zoals werklozen of zelfstandigen. Werkloos en geen geld kunnen lenen is best logisch: je moet immers het geld wel terug kunnen betalen. Voor zelfstandigen is het vaak minder logisch. Ook als je een goedlopend bedrijf hebt, kan het lastig zijn om geld te lenen. Toch zijn er ook speciale leningen voor zelfstandigen.

Waarom geld lenen?

Er zijn veel verschillende redenen te bedenken waarom iemand geld wil lenen. Bijvoorbeeld omdat je een verbouwing bij je huis gaat doen, omdat je een nieuwe auto wil, of omdat je misschien iets anders wilt kopen. Sommige mensen willen ook geld lenen om zo hun schulden af te lossen. Dat is onverstandig, want het lenen van geld kost vaak ook geld. Je krijgt dus vaak meer problemen door geld te lenen in plaats van dat je het dingen oplost.

Pas op

Houd er rekening mee dat geld lenen altijd geld kost. Vaak betaal je een bepaald percentage aan rente en dit kost je vaak extra geld. Trap ook niet in vage beloftes. Wanneer iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat ook vaak het geval.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021