Excite

Wil jij een goedkope hypotheek?

Het is belangrijk om te bepalen of je een vaste of variabele rente wilt. Beide hypotheekvormen hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Als je een hypotheek zoekt met een variabele rente, dan kan de rente iedere maand verschillen. De rente zal echter niet constant worden veranderd en de verschillen zijn doorgaans met 0,25%. Het kan een goedkope hypotheek zijn, vooral als de prijzen van de hypotheken goedkoper worden. Toch heb je hier nooit echt zekerheid over, dat maakt het wat onhandig allemaal.

Je kunt ook kiezen voor een hypotheek met vaste rente. Deze hypotheek is vooral goedkoop als de vaste rente laag is. Om dus een goedkope aanbieder te vinden moet je de verschillende geldverstrekkers goed met elkaar vergelijken. Het is een hypotheek met veel zekerheid. Of je een goede deal hebt gemaakt weet je echter nooit helemaal zeker. Als een rente stijgt, dan ben je goedkoper uit, maar als hij daalt, dan moet je uiteindelijk toch meer betalen.

Als je risico’s durft te nemen, dan is een variabele rente de beste manier om aan een goedkope hypotheek te komen. Het is in ieder geval altijd belangrijk dat je de geldverstrekkers met elkaar vergelijkt. Bekijk ook zeker wat de voorwaarden zijn, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Afbeelding: Flickr account phylevn

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021