Excite

'Ik wil mijn schulden kwijtraken'

Ik wil mijn schulden kwijtraken

Wil jij niet langer meer een schuld? Dan moet je dat niet alleen roepen, maar er ook iets voor doen. Een schuld is immers erg vervelend en hoe eerder je er vanaf bent, hoe beter. Gelukkig zijn er allerlei dingen die je kunt doen om je schulden af te lossen.

Geef alleen geld uit als het echt nodig is

Heb je schulden? Dan is het heel erg belangrijk om erg op te letten waar je je geld aan uitgeeft. Is het werkelijk nodig om die cd te kopen? En heb je die dure pasta echt nodig? Er is ook een goedkopere variant. Kun je met de fiets naar je werk en zo voorkomen dat je veel benzine betaalt? Leer te besparen en koop alleen het broodnodige. Dat is niet leuk, maar zorgt er wel voor dat je meer geld overhoudt in de maand en dus ook je schulden kunt aflossen.

Tref regelingen

Blijf je maar aanmaningen krijgen? Dan is het raadzaam regelingen te treffen. Maak afspraken over de betalingen. Zorg voor een duidelijk overzicht, zodat je precies weet hoe je je schulden kunt aflossen en hoelang dit duurt.

Zoek hulp

Schuldhulp kan je helpen om je schulden af te lossen. Ook zijn er vrijwilligers die verstand van zaken hebben en precies weten hoe ze iemand kunnen helpen om uit de schulden te komen. Accepteer deze hulp, omdat het ontzettend moeilijk is zelf een overzicht te krijgen. De hulp accepteren is de eerste stap in de goede richting voor een leven zonder schulden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021