Excite

Op wintersport? Sluit een reisverzekering af

Wintersport is een leuke en actieve manier om vakantie te vieren. Helaas gaat er nog al eens wat mis, want een hele dag op de ski's of of een snowboard zorgt natuurlijk voor een hoger risico op lichamelijk letsel dan een week op het strand liggen. Ook schade aan eigendommen ligt op de loer. Sluit daarom voor de wintersport een goede reisverzekering af.

Reisverzekering en wintersport

Een reisverzekering speciaal voor de wintersport is vaak een aanvulling of een uitbreiding op een standaard reisverzekering. Dat komt omdat wintersport een hoog risico op lichamelijk letsel en materiële schade met zich meebrengt. Niet iedere reisverzekering wil dat opnemen in de standaard polis. Een goede wintersport reisverzekering zorgt voor een ruime dekking bij schade, een tegemoetkoming bij ziektekosten en zaken als een redding met een helikopter van de piste en de gipsvlucht naar huis.

Voorwaarden reisverzekering wintersport

Let er bij het afsluiten van een wintersport reisverzekering goed op of de dekking voldoet aan jouw skigedrag. Veel verzekeringen zullen alleen kosten dekken van schade en letsel dat veroorzaakt is op de piste. Ben je een off-piste liefhebber, dan zul je een aangepaste verzekering moeten afsluiten. Ook de maximale dekking van kosten moet in het oog gehouden worden: in Zwitserland zijn de kosten van een redding bijvoorbeeld veel hoger dan in Tsjechië.

Meest gebruikte dekking

In de periode van wintersport wordt bij de reisverzekering de meeste claims ingediend voor beschadiging of diefstal van eigendommen. Op nummer één staan met stip de ski's. Op nummer twee komt skikleding en de derde plaats wordt ingenomen door brillen, zonnebrillen en lenzen die zoekraken of beschadiging oplopen. Breng je dus zelf je ski-materiaal mee? Zorg dan altijd voor een goede wintersport dekking van je reisverzekering.

Vraag je verzekeraar om tips

Als je niet zeker bent van de dekking van je wintersport reisverzekering, neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij. Zelfs al heb je zelf veel ervaring op de latten; een ongeluk kan gemakkelijk veroorzaakt worden door iemand anders. Je kunt veel kosten besparen als je onderzoekt onder welke voorwaarden jij met een gerust gevoel op wintersport gaat. Behalve door te bellen vind je ook online veel vergelijkingssites voor reisverzekeringen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021