Excite

Wisselen van zorgverzekering: minder mensen wagen de stap

Steeds minder mensen wisselen van zorgverzekering in 2013. Dat blijkt uit een onderzoek van verzekeraars Univé en VGZ, in samenwerking met onderzoeksbureau Nivel. Samen vertegenwoordigen zij zo’n 4 miljoen verzekerden, een kwart van alle Nederlanders. Waar in 2012 7,2 procent van de Nederlanders overstapte op een zorgverzekering met een lagere premie, blijft dat aantal naar verwachting dit jaar steken op 5,5 procent.

Geld op zorgpremie besparen

De belangrijkste reden voor het dalende aantal overstappers is zoals vaak financieel gemotiveerd. Voor 2014 zijn bij alle zorgverzekeraars de premies gedaald met zo’n 150 euro op jaarbasis. Daardoor kunnen mensen toch wel geld op hun zorgpremie besparen, ook al blijven ze bij hun huidige verzekeraar. De noodzaak om verschillende zorgpolissen met elkaar te vergelijken voor een lage premie is minder groot.

Zorgverzekering vergelijken

Mensen die wisselen van zorgverzekering doen dat vaak door premies van hun zorgverzekering te vergelijken op een vergelijkingssite, zoals Independer, Zorgkiezer of Verzekeringssite. Doordat de zorgpremies in 2014 omlaag gaan, is de noodzaak om de premies naast elkaar te leggen veel minder groot. Daardoor sluiten minder mensen hun verzekering (collectief) af bij de vergelijkingssites, maar vaker rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. Door de lage basispremies zijn veel mensen ook bereid om bij te betalen voor een aanvullende verzekering.

Wisselen van zorgverzekeraar

Wil jij ook nog wisselen van zorgverzekeraar? Dat kan nog tot eind van het jaar. De periode tussen kerst en oud en nieuw is traditioneel de periode waarin veel mensen de tijd nemen om over te stappen op een nieuwe aanbieder van zorg. Ga jij voor de goedkoopste zorgverzekeraar of blijf je trouw aan je huidige zorgverzekering?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021