Excite

Behaal meer voordeel dankzij zakelijk sparen

Wil je als ondernemer niet in de problemen komen als het wat slechter gaat? Of heb je een mooi bedrag op je betaalrekening staan, maar vind je het zonde dat je daar geen rente op krijgt? Dan wordt het tijd om je eens te verdiepen in zakelijk sparen. Wij geven een aantal handige tips.

Waarom sparen?

Waarom zou je zakelijk sparen? Om dezelfde reden dat je privé waarschijnlijk spaart: het is prettig om wat geld achter de hand te hebben en als je dat toch bewaart, dan kun je er net zo goed rente over ontvangen. Bovendien heeft sparen nog een extra voordeel; het is moeilijker om geld uit te geven dat je eerst van je spaarrekening moet halen, dan geld dat direct op de betaalrekening staat. Ook als het je bedrijf economisch voor de wind gaat, is het belangrijk op de kosten en uitgaven te letten.

Rekeningen vergelijken

Voor zakelijk geld mag je geen gewone spaarrekeningen gebruiken. Natuurlijk controleert niemand dat, maar je kunt een dergelijke rekening niet op naam van je bedrijf zetten. Maar dat maakt niet uit, want er zijn ook speciale zakelijke rekeningen. Ook hier gelden verschillende rentetarieven en loont het om die tarieven te vergelijken. Dit kan onder meer via Spaarrentehulp.nl. Het verschil tussen de rekening met de hoogste en de laagste rente is meer dan een procent.

Deposito's

Wil je nog meer rente? Dan kun je besluiten om een deel van je spaargeld vast te zetten in een deposito. Via Spaarrentehulp.nl kun je ook die tarieven met elkaar vergelijken. Het verschil tussen de rentes op verschillende deposito's kan zelfs oplopen tot 3,5%. Ook hier is vergelijken dus de moeite waard!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020