Excite

Wat moet je weten over de zakelijke autoverzekering?

Als je voor een baas werkt, rijd je misschien in een auto van de zaak. Of wellicht run jij juist zelf het bedrijf. Dan zul je hoe dan ook in aanraking komen met de zakelijke autoverzekering. Heb je geen idee wat je daar allemaal over moet weten? Dit artikel helpt je op weg!

Wat valt onder de zakelijke autoverzekering?

Heeft je bedrijf een eigen wagenpark? Dan doe je er goed aan deze te verzekering. Een private autoverzekering is niet geschikt voor bedrijven en ondernemingen. De zakelijke autoverzekering daarentegen is speciaal voor ondernemers bedoeld. Onder de zakelijke autoverzekering vallen:

  • De bestelautoverzekering: deze verzekering is speciaal voor bedrijven die gebruik maken van bestelwagens. Bij de bestelautoverzekering spreken we van drie dekkingsvormen, namelijk WA, Beperkt Casco en Volledig Casco.
  • De vrachtautoverzekering: Wanneer je bedrijf gebruik maakt van vrachtwagens, sluit dan een goede vrachtautoverzekering af. Als er onderweg wat gebeurt, ben je gedekt voor de schade.
  • De wagenparkverzekering: Als je als ondernemer meerdere auto's bezit, kies dan voor een wagenparkverzekering. Met deze verzekering verzeker je je hele wagenpark in een keer. Dit is niet alleen gemakkelijk, maar vaak ook voordelig.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering?

Let bij het afsluiten van een zakelijke autoverzekering op de volgende punten. Zet voor jezelf op een rijtje welke voertuigen je wilt verzekeren. Kies dan de verzekering uit die hier het beste bij past. Doe een kritisch prijsvergelijking en kijk goed in de polisvoorwaarden van de verzekering. Vraag je daarnaast af wat de hoogte is van het maximaal verzekerd WA-bedrag. Hoe is de schadeafhandeling geregeld? Is schade aan de accessoires meeverzekerd? Maak voor jezelf een duidelijk overzicht en zo zul je met gemak de verzekering vinden die voor jou het meest optimaal is.

Waar sluit je een zakelijke autoverzekering af?

Voor het afsluiten van een zakelijke autoverzekering is internet een goede hulp. Op sites als verzekeruzelf.nl kun je verschillende verzekeringen vergelijken. Let daarbij niet alleen op de hoogte van de premie. Betrek ook de andere verzekeringsvoorwaarden in je beslissing. Houd daarnaast goed in je achterhoofd welke auto's je verzekeren wilt. Op deze wijze vind je zeker de zakelijke autoverzekering die naadloos bij je aansluit!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021