Excite

Goed voorbereid op ziekte? Hoe kun je kiezen uit verschillende verzekeringen?

Er zijn veel verschillende zorgverzekeringen. Dit kan soms moeilijk kiezen zijn. Heb je weinig zorgkosten, dan kun je veel geld besparen door te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering. Maar wanneer je regelmatig zorg nodig hebt, dan is een zorgverzekering met een goede dekking belangrijk.

De goedkoopste zorgverzekeringen

Je kunt veel geld besparen door te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering. Dit kan 100 tot 200 euro per jaar schelen! De top drie van goedkoopste zorgverzekeringen op dit moment bestaat uit:

  • Anderzorg: €91,25 per maand
  • FBTO: €95 per maand
  • DSW: €99,50 per maand

Je kunt nog goedkoper een zorgverzekering afsluiten door bijvoorbeeld collectief te verzekeren of te kiezen voor een hoger eigen risico. Ook krijg je korting als je per jaar betaalt in plaats van per maand.

Extra zorg bij ziekte? Verzekeringen met de beste dekking

Behalve een basiszorgverzekering kun je ook kiezen voor verschillende aanvullende verzekeringen. Een populaire aanvullende verzekering is bijvoorbeeld de tandartsverzekering of een verzekering met hogere vergoedingen. Wanneer je een zorgverzekering wilt af sluiten, is het aan te raden om bij jezelf na te gaan welke zorg je dat jaar nodig denkt te hebben en welk verzekering de beste dekking biedt.

Zorgverzekeringen vergelijken

Je kunt online heel gemakkelijk prijzen vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen. Ook kun je een keuze maken tussen aanvullende verzekeringen of aangeven welke dekking je wilt. Goede sites hiervoor zijn bijvoorbeeld Independer.nl en Zorgkiezer.nl. Op deze sites kun je ook met korting een zorgverzekering afsluiten waardoor je nog goedkoper uit bent!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021