Excite

Bespaar geld met je ziektekostenverzekering vergelijken

Je wilt in geval van ziekte goed verzekerd zijn, maar je wilt zeker niet te veel betalen. Bovendien heb je ook nog te maken met een eigen risico. Aangezien de kosten voor een ziektekostenverzekering elke maand terug komen en best een hap uit je budget kunnen nemen, is het verstandig om eens te beginnen met je ziektekostenverzekering vergelijken met andere verzekeringen. Pak je polis erbij en kijk wat je hebt.

Vergelijken: de eerste stap

Op je polis staat veel informatie, die je kunt gebruiken om je ziektekostenverzekering te vergelijken met anderen: het pakket dat je hebt, eventuele aanvullende verzekeringen, de premie die je betaalt en het eigen risico dat je hebt. Bekijk eerst eens goed voor jezelf of dit ook allemaal nog ingevuld is op de manier die het beste bij je past. Als je bijvoorbeeld een fantastisch gebit hebt en maar eens in het jaar of in de twee jaar naar de tandarts hoeft, dan is het niet nodig om daarvoor extra verzekerd te zijn. Als je daarentegen al jarenlang problemen ergens mee hebt, is extra verzekeren soms wél handig.

Vergelijken via internet

Je ziektekostenverzekering vergelijken doe je het snelst via internet. Via websites als Independer of ZorgKiezer.nl kun je binnen een paar minuten bekijken welke verzekeringen het goedkoopst zijn. Ook kun je jouw huidige verzekering op prijs en dekking vergelijken met mogelijke alternatieven. Het overstappen is tegenwoordig ook heel makkelijk en wordt in de meeste gevallen door je nieuwe verzekeraar geregeld. Laat je daardoor dus in ieder geval niet afschrikken!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021