Excite

Ziektekostenverzekering voor medische kosten

Je kunt zelf kiezen waar je een ziektekostenverzekering afsluit. Er zijn veel aanbieders en de prijzen per aanbieder kunnen enorm verschillen. Ook zijn de aanvullende pakketten vaak heel anders.

Per jaar moet je ook een eigen risico betalen. Dit betekent dat de eerste 155 euro die verzekerd moeten worden, voor eigen rekening is. Je kunt er eventueel voor kiezen om dit bedrag te verhogen. De maandelijkse premie wordt dan lager. Het verhogen van je eigen risico is vooral handig voor mensen die weinig medische kosten hebben. Je kunt ook besparen op de ziektekostenverzekering als je bijvoorbeeld bij je werk meedoet aan een speciaal collectief. Bij veel werkgevers kun je tegen korting een ziektekostenverzekering afsluiten.

Het is tevens mogelijk om over te stappen van ziektekostenverzekering. Dit kan eenmaal per jaar en moet voor 1 januari gebeuren. Het is raadzaam eerst een andere ziektekostenverzekering aan te vragen alvorens je de huidige verzekering stopzet. Als je op zoek gaat naar een andere ziektekostenverzekering, bekijk dan goed wat de voorwaarden zijn, de kosten en wat er allemaal in het pakket zit. Vergelijk verschillende verzekeringen met elkaar, zodat je niet voor vreemde verrassingen komt te staan. Als je eenmaal een ziektekostenverzekering hebt gevonden, zit je er minimaal een jaar aan vast. Het is natuurlijk zonde als je achteraf gezien toch de verkeerde verzekering hebt gekozen.

Afbeelding: Flickr account eric85

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018