Excite

Zo vind je goede en goedkope autorijscholen

Autorijscholen zijn er in Nederland meer dan genoeg. Maar hoe weet je of je een goede hebt. En is er ook een autorijschool die zowel goed als goedkoop is? Vast wel! Maar om daar achter te komen, zul je wel een klein beetje onderzoek moeten doen. Want iedere autorijschool zegt natuurlijk wel dat de beste service geleverd wordt, maar in werkelijkheid zou dat toch best eens tegen kunnen vallen.

Als je op zoek bent naar een goede en goedkope autorijschool, bepaal dan vooraf je zoekgebied en kijk welke rijscholen in dat gebied vallen. Denk ook na over de kosten die je kwijt wilt zijn, hoeveel lessen je denkt nodig te hebben en of je qua school nog bepaalde voorkeuren hebt. Streep vast wat rijscholen weg die niet voldoen aan je eisen.

Omdat niet elke rijschool op internet het antwoord op je vragen geeft, is het verstandig om ook even te bellen. Dan kun je alle vragen stellen die je wilt en heb je direct een indruk van met wie je te maken hebt. Vraag ook altijd even naar de prijs en duur van de lessen, eventuele bijkomende kosten, pakketmogelijkheden en het slagingspercentage. Dat laatste moet je natuurlijk nog wel even zelf controleren via het systeem van het CBR. Dan weet je ook direct of een bepaalde rijschool hier niet over liegt!

Waarschijnlijk kun je inmiddels wel weer een paar namen afstrepen. Gewapend met je shortlist kun je anderen vragen naar hun ervaringen. Ook kun je nog een proefles aanvragen, zodat je zelf kunt ervaren hoe zo’n les gaat. Denk er wel aan dat je proeflessen vaak wel moet betalen. Plan ze dus alleen in bij autorijscholen waar je echt mee door wilt!

Afbeelding: Flickr account Damian Morys Foto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020