Excite

Zo zoek je hulp bij schulden

Het kan komen door slechte beslissingen, maar ook door een samenloop van ongelukkige omstandigheden. Wat de reden ook is; het zou je zomaar kunnen overkomen dat je veel schulden hebt en niet meer weet hoe je hier uit moet komen. Als dat het geval is dan is het belangrijk om eerst een overzicht te maken van je financiële situatie. Wat heb je? Aan wie moet je wat betalen? Breng alles in kaart, zodat je precies weet met welke schuldenlast je te maken hebt.

Vraag hulp

Als je eenmaal weet wat je uitgangspunt is, kun je hulp gaan vragen. Neem contact op met schuldeisers om een betalingsregeling te treffen. Je kunt dan mogelijk betere voorwaarden bespreken of zelfs kijken of er niet een deel van de schuld kwijtgescholden kan worden. Daarnaast kun je je aanmelden voor de schuldhulpverlening bij de gemeente. Hier kom je niet altijd voor in aanmerking, maar een gesprek kan veel duidelijkheid bieden.

Houd een noodplan achter de hand

Hopelijk hoeft het niet zo ver te komen, maar mochten je schulden écht onoverkomelijk zijn, dan kun je altijd nog hulp vragen via de schuldsanering. Ook hiervoor komt niet iedereen in aanmerking. De schuldsanering is een pittige periode, waarin jouw financiële zaken voor je beheerd worden. Na meestal drie jaar zijn al je schulden vereffend en begin je met een schone lei. Een alternatief is jezelf failliet laten verklaren. Dit kan als een schuldsaneringstraject wordt afgewezen. Hiermee zijn je schulden echter NIET weg. Die kunnen op elk moment nog door schuldeisers gevorderd worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021