Excite

Zoek je zorgverzekering

Wil je niet wachten tot het nieuwe jaar voor je over kunt stappen naar een nieuwe zorgverzekering? Helaas, dat moet toch echt. Er zijn natuurlijk wel een paar uitzonderingen. Je kunt namelijk per direct overstappen op een nieuwe zorgverzekeraar als je achttien bent geworden, als je gaat scheiden of als een collectief wordt beëindigd (bijvoorbeeld als je van baan wisselt en bij je werkgever zat aangesloten met je zorgverzekering). Ook als de zorgverzekeraar zijn voorwaarden aanpast, kun je tussendoor wisselen.

In alle andere gevallen moet het helaas wachten tot het nieuwe jaar. Met het zoeken naar de beste zorgverzekering kun je gelukkig beginnen wanneer je maar wilt. Alleen... hoe begin je je zoektocht? Tenslotte heeft het aanbod zich afgelopen jaren flink uitgebreid. Grote verzekeraars hebben subverzekeringen (zo is Anderzorg van Menzis) en door de bomen zie je soms het bos niet meer.

Begin daarom met het vergelijken van de dekkingen van zorgverzekeraars. Je kunt best een goedkope aanbieder hebben gevonden, maar wat heb je daaraan als je twee keer per jaar een dikke tandartsrekening op de mat hebt liggen? Het is handig om daarom goed naar de voorwaarden en dekkingen te kijken. Wat vergoedt een zorgverzekering en wat niet?

Vervolgens wordt het geld het belangrijkste. Als je meerdere zorgverzekeringen hebt gevonden waarbij de dekkingen zo’n beetje gelijk zijn, dan wil je natuurlijk weten wat je daar uiteindelijk voor betaalt. Op vergelijkingssites kun je gelukkig goed terecht. Zet gemakkelijk meerdere zorgverzekeringen naast elkaar en kies de goedkoopste met de beste dekking.

Afbeelding: Excite.fr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020