Excite

Zo kun je eenvoudig zorgtoeslag aanvragen

Als je op straat geld ziet liggen, dan raap je het op. Maar wist je dat veel mensen toch ook nog veel geld laten liggen? In Nederland kun je recht hebben op een tegemoetkoming, bijvoorbeeld voor zorgkosten. Maar dan moet je wel eerst zorgtoeslag aanvragen. Gelukkig is dat met een paar minuutjes geregeld.

Zorgtoeslag aanvragen: heel gemakkelijk

Zorgtoeslag aanvragen is heel gemakkelijk. Via de speciaal ingerichte website toeslagen.nl kun je eerst bekijken of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Dit hangt af van je inkomen. Als je 18 jaar of ouder bent, een Nederlandse zorgverzekering hebt, de Nederlandse nationaliteit (of een geldige verblijfsvergunning) hebt en je verdient niet meer dan 35.059 euro per jaar, dan kom je in aanmerking voor zorgtoeslag. Heb je een fiscale partner, dan mag jullie gezamenlijke inkomen niet hoger zijn dan 51.691 euro per jaar. Hoeveel je kunt krijgen hangt af van wat je precies verdient. Als je 10.000 euro per jaar verdient, dan krijg je meer toeslag dan wanneer je net onder de 35.000 euro blijft. Je kunt hiervoor online een proefberekening doen. Het aanvragen van de toeslag kan door het downloaden van het aanvraagprogramma. Doorloop de vragen en verstuur de aanvraag vervolgens met behulp van je DigiD. Voor het beantwoorden van de vragen is het handig als je je jaaropgave bij de hand houdt. Daar staan namelijk bedragen op die je op het aanvraagformulier in moet vullen. Heb je alleen een aanslag van de inkomstenbelasting in huis? Dat is ook prima, daar staan ook de bedragen op. Controleer voor je de aanvraag verstuurt altijd nog even goed of je alle vragen juist hebt ingevuld.

Hulp bij het aanvragen

Vind je zorgtoeslag aanvragen lastig en kun je er wel wat hulp bij gebruiken? Dan kun je telefonisch geholpen worden door iemand van de Belastingdienst. Ook kun je je belastingadviseur vragen de aanvraag in te dienen. Voor een specialist is dit een kleine moeite. Het aanvragen hoeft maar één keer, daarna krijg je jaarlijks vanzelf een nieuwe voorlopige aanslag.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021