Excite

Zorgverzekeraar vergelijken: weet wat je wilt!

Zorgverzekeraar vergelijken

Bij het vergelijken van de ene zorgverzekeraar met alle andere moet je jezelf deze belangrijke vraag stellen: wat wil ik verzekerd hebben? Of anders geformuleerd: wat is er gedekt?

Te beginnen met de basisverzekering. Wat zit hier normaal gezien in? Kort samengevat en zoals de naam al dat vermoeden: de algemene, basis geneeskundige zorg zoals huisarts, verblijf in het ziekenhuis, bijstand door specialisten en de vereisten geneesmiddelen. De premie die je hiervoor betaalt (vanaf de leeftijd van 18 jaar) bestaat uit een vaste premie en een bijdrage afhankelijk van je inkomen, als je dat al hebt.

Dan is er nog het eigen risico. In de regel is dit 150 euro. Je kunt dit bedrag verhogen, zodat je minder premie moet betalen.

Persoonlijke menukaart

Net zoals bij een etentje kun je zelf het menu bij je zorgverzekeraar samen stellen. Voor je specifieke wensen of noden is er de aanvullende zorgverzekering. Wat je hier in stopt, is eigenlijk persoonsgebonden. Bijvoorbeeld: als je veel en fanatiek sport of geen al te beste ogen of een zwakke rug hebt, wil je natuurlijk verzekerd zijn voor mogelijke risico's. Te denken valt hierbij aan fysiobehandelingen of raadpleging van de oogarts.

Vergelijken zorgverzekeringen

Als je helemaal hebt uitgedokterd wat je verzekerd wilt hebben, kun je gaan vergelijken. Keuze aan zorgverzekeringen is er meer dan genoeg: Ander Zorg, CZ, OHRA, De Goudse, Delta Lloyd, Nationale Nederlanden, Menzis, VGZ enzovoort. Online gaat dit heel makkelijk. Er zijn verschillende vergelijkingssites beschikbaar. Enkele voorbeelden: de zorgkiezer.nl, verzekeringssite.nl en consumentenbond.nl.

Je krijgt dan een mooi overzicht met de nadruk op de te betalen maandpremie. Staar je niet blind op de bedragen die je krijgt voorgeschoteld. Zoek goed uit welke de achterliggende garanties (dekking) zijn! Elke zorgverzekeraar wil jou immers als klant!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021