Excite

Een speciale zorgverzekering voor studenten, superhandig!

Als je inwoner bent van Nederland ben je vanaf je 18e verjaardag verplicht om een zelfstandige zorgverzekering te hebben. Je mag dan niet meer samen met je ouders verzekerd zijn. Om de keuze makkelijk te maken, bieden veel verzekeringsmaatschappijen een speciale zorgverzekering aan voor studenten. De pakketten zijn speciaal samengesteld om zo breed mogelijk in de behoeften van studenten te voorzien.

Geen zorgverzekering betekent boete

Het risico om geen zorgverzekering te hebben is een fikse boete van 356,49 euro. Het is daarom belangrijk om tijdelijk een verzekering af te sluiten. Bovendien, mocht je aanspraak op je verzekering willen maken terwijl je nog geen verzekeringspasje hebt, dan kan een medische behandeling behoorlijk in de papieren lopen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Voordat je een zorgverzekering voor studenten afsluit, is het verstandig om je te verdiepen in de verschillen en overeenkomsten tussen het aanbod van verschillende maatschappijen. De goedkoopste verzekeringen zijn alleen handig voor mensen die nooit ziek zijn, een goed gebit hebben en geen fysiotherapie nodig hebben. Duurdere verzekeringen betekenen vaak dat er meer gedekt wordt. Heb je last van gezondheidsklachten? Kijk dan goed naar de verschillen.

Speciaal voor studenten

Ondanks dat je als student niet veel te besteden hebt, zul je toch moeten betalen voor het minimale zorgpakket. De speciale studentenverzekeringen hebben vaak extraatjes, zoals een goedkope aanvullende reisverzekering of dekking als je een been breekt tijdens een dronken fietstocht naar huis. Per aanbieder verschillen ook de studenten zorgverzekeringen. Een handige manier om de verzekeringen te vergelijken is via studenten-zorgverzekeringen.nl. Daar staan de meeste zorgaanbieders van Nederland op een rij en kun je in alle rust een goede keuze maken.

Zorgtoeslag

Studenten hebben vaak niet veel te besteden. Het kan zijn dat je daarom recht hebt op zorgtoeslag. Dit is een tegemoetkoming in de zorgkosten van de overheid en wordt geregeld via de Belastingdienst. De hoogte van de Zorgtoeslag wordt bepaald aan de hand van je toetsingsinkomen. Meer informatie is te vinden op de website van DUO. Op deze manier worden de maandelijkse lasten van je zorgverzekering voor studenten iets gedrukt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020