Excite

Hoe kun je korting op je zorgverzekering krijgen?

Ieder jaar wisselen gemiddeld anderhalf miljoen mensen van zorgverzekeraar. Tot 31 januari kun je overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Hierbij geldt wel dat je je huidige zorgverzekering voor 31 december hebt opgezegd. Je kunt bijvoorbeeld van zorgverzekering veranderen omdat je deze te duur vindt. Door goed rond te kijken is een goedkopere zorgverzekering in veel gevallen mogelijk!

Korting op je zorgverzekering

Een zorgverzekering is niet goedkoop. Het is daarom altijd fijn als dit goedkoper kan. Er zijn verschillende manieren om korting op je zorgverzekering te krijgen. Hierdoor kun je tientallen euro's per maand goedkoper uit zijn!

Vrijwillig eigen risico op je zorgverzekering

Bij iedere zorgverzekering heb je een verplicht eigen risico, maar je kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Met het hoogste vrijwillig eigen risico ben je gemiddeld rond de twintig euro per maand goedkoper uit. Bedenk wel van tevoren of je dit risico kunt nemen. Zorg bijvoorbeeld voor een potje achter de hand.

Collectief verzekeren

Veel zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld via je werkgever of sportclub. Maar het is vaak ook mogelijk als je lid bent van een tijdschrift of omroep. Hiermee krijg je gemiddeld rond de vijf procent korting op je basis verzekering. De korting voor een aanvullende verzekering kan oplopen tot vijftien procent!

Premiebetaling

De meeste mensen betalen hun premie per jaar. Je krijgt korting als je bijvoorbeeld per kwartaal of per jaar gaat betalen. Bij sommige zorgverzekeraars krijg je maar liefst drie procent korting! Wanneer je het geld kunt missen, is dit één van de gemakkelijkste manieren om korting op je zorgverzekering te krijgen.

Meerdere verzekeringen naast je zorgverzekering

Bij sommige zorgverzekeraars is het mogelijk om andere verzekeringen af te sluiten zoals een auto- en inboedelverzekering. Je krijgt dan een zogeheten pakketkorting. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Univé en Ohra.

Zorgverzekeringen vergelijken

Je kunt een flink stuk goedkoper uit zijn als je kiest voor een zorgverzekering met korting. Maar wanneer je meer zorg nodig hebt kun je beter kiezen voor een zorgverzekering met een betere dekking en een passende aanvullende verzekering. Er zijn verschillende sites waar je kunt vergelijken en een eerlijk advies krijgt zoals zorgkiezer.nl en verzekeringssite.nl. Zoek een zorgverzekering die bij je past en bekijk van daaruit of je extra korting kunt krijgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020